Чортків на фото в роки Першої світової війни

12.08.2017 20:53   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Перед початком першої світової війни Чортків, будучи важливим адміністративним центром, почав сильно розбудовуватися. З'явилося багато показних урядових та приватних будинків, зокрема, будівля окружного суду, кляштор (монастир) сестер Милосердя (шаритки), міський базар, стильний будинок польського гімнастичного товариства «Сокул».

1914 року до початку 1-ї світової війни у місті базувалися: І дивізіон 2-го полку драгунів, 95-й полк піхоти (70 % особового складу — українці) австро-угорської армії.

Від серпня 1914 до липня 1917 р. у Чорткові перебували російські окупаційні війська.

3 березня 1918 року в місті відбулось «свято державності і миру» (віче) на підтримку дій уряду Української Народної Республіки, на якому були присутні близько 30 000 осіб.

Після розпаду Австро-Угорської імперії з військових і цивільних осіб у місті сформувався Окружний військовий комітет, який припинив діяльність після створення Окружної військової команди ЗОУНР, яка у свою чергу проіснувала до червня 1919.

Дані фото датуються 1917 роком і засвідчують перебування австрійських військ в Чорткові в часи Першої світової війни. Сьогодні усі світлини перебувають в Австрійській національній бібліотеці.

null

 

null

 

null

 

null

 

null
 

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: http://www.bildarchivaustria.at


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews