Стало відомо, яке нове житло найтепліше у Рівному (Фото)

01.03.2018 07:42   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Морозна погода надихає поміркувати про тепло… Особливо такі роздуми виникають у тих помешканнях, де його не вистачає через технічні недоліки будинку, або ж коли платиш за теплопостачання за рахунками, які справедливо здаються космічними.

А чому тут дивуватись? Хто одного разу зекономив на товщині та якості стін, вже ніколи не буде економити на власних енерговитратах. Альтернатива тут тільки одна – хронічно мерзнути щозими з року в рік.

Купивши квартиру у забудовника ми не одразу розуміємо, що наші витрати на цьому аж ніяк не закінчились. Навпаки – все тільки починається. І справжня вартість квартири – це ще й витрати на її експлуатацію протягом усіх тих років, котрі ви збираєтесь в ній мешкати. Головна ж складова цих витрат – тепло. Тому, будь ласка, приділіть свою пильну увагу не тільки плануванню та кількості кімнат, а й товщині та якості зовнішніх стін будинку та його утеплення.

Здебільшого продавці квартир на відверту розмову про це йдуть не дуже охоче. І їх мотивація тут зрозуміла, але для вас ця гра варта свічок.

Чи знаєте ви, що в проектній документації вашого будинку існує такий собі розрахунок опору теплопередачі зовнішніх стін?

За діючими будівельними нормативами мінімально допустимий показник такого опору у нашій місцевості – 3,3 м2*К/Вт, а максимальний з того, що пропонується сьогодні на місцевому первинному ринку житла сягає 4,84 м2*К/Вт. Ці значення стануть для вас більш красномовними, коли ви дізнаєтесь, що один і той самий температурний режим повітря у квартирі буде коштувати вам у випадку максимального показника майже на чверть менше ніж у випадку мінімального. (Звісно, це досягається за умови, що вікна та двері, а також обігрівальні прилади приблизно однакової якості та коефіцієнту корисної дії. Але – це вже наступна тема для подальших роздумів про тепло.)

А тепер порахуємо, скільки економії набігає за рік? А за десятки років? Чи хтось ще сумнівається в тому, що тепло й надалі буде тільки дорожчати? А з якою швидкістю?

Тепер давайте з’ясуємо, за рахунок чого досягається найвище значення цього самого опору теплопередачі зовнішніх стін у Рівному станом на сьогодні?

Рецепт, наприклад, такий: потрібен якісний керамблок товщиною 250 мм плюс пінополістирол товщиною не менше 150 мм. Саме ці складові у своїй сумі й досягають найвищого результату у 4,84 м2*К/Вт.

До речі, це є принциповим стандартом класу «комфорт» нового мікрорайону Басів схил, будинки якого вже дуже скоро стануть найтеплішими у Рівному. Адже будівництво першої черги Басового схилу вийшло на завершальний етап і стіни перших трьох будинків повністю готові для оздоблення найякіснішим утеплювачем.

Отже, купуючи собі квартиру, обов’язково поцікавтесь у продавця про розрахунок опору теплопередачі стін. По-перше, знати про це – ваше законне право, а, по-друге, - це ваші чималі гроші у майбутньому. Заощаджені, чи ні – вирішувати тільки вам.

До слова, влітку якісні стіни з високим опором теплопередачі убережуть вас ще й від спеки та зайвих витрат на роботу кондиціонерів. А ще забезпечать вам тишу і справжній комфорт у квартирі.

Вичерпну інформацію щодо цього, та про всі інші технічні властивості житла у новому мікрорайоні Басів схил можна отримати у Центрі продажу квартир на Драгоманова, 1 або за телефоном  067 464 88 88. 

За матеріалами прес-служби Басів схил.

null
Фото прес-служби Басів схил
null
Фото прес-служби Басів схил

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews