У Чернівцях виявили в цеху одинадцять незареєстрованих працівників

09.03.2018 08:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Винахідливі бізнесмени усіма способами намагаються отримати якнайбільше вигоди, економлячи на офіційному працевлаштуванні робітників, в результаті чого до бюджету не надходять значні суми податків.

Про це розповіла заступник начальника фіскальної служби області Наталія Чернівчан. Найчастіше випадки нелегальної праці зафіксовані у сфері надання послуг, торгівлі, громадського харчування та невеличкого виробництва.

Відтак, у лютому цього року працівниками управління оподаткування податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області під час проведення фактичної перевірки, встановлено факт використання нелегального трудового найму. Приватний підприємець використовувала працю 11 «сірих» працівників, які здійснювали роботи з пошиву весільних суконь в цеху, що знаходиться на вул. Хотинській в м. Чернівці та відповідно не були юридично оформлені.

Проте, це не поодинокі випадки. З початку цього року завдяки фахівцям регіональної фіскальної служби легалізовано працю 339 громадян - акцентує Наталія Чернівчан.

Загалом у січні - лютому 2018 року співробітниками служби проведено 10 перевірок підприємництва регіону з питань дотримання ними вимог податкового та іншого законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів. Відтак, за результатами виявлених порушень  даним платникам донараховано 426,8 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 11,4 тис. гривень єдиного соцвнеску. На даний час з цієї суми до бюджетів вже надійшло 209,9 тис грн.

Податківці закликають роботодавців регіону працювати в рамках правового поля, адже недотримання вимог трудового законодавства тягне за собою не тільки втрати бюджету, але й негативні соціальні наслідки як для підприємців, так і для працівників.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews