На Львівщині місцеві мешканці незаконно рубають ліс і б’ють охоронців

09.03.2018 20:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Дивись.info

Одразу дві крадіжки лісу виявили працівники охоронної фірми у Турківському районі. Однак їм  місцеві мешканці не дозволили забрати деревину і почали прогнали.

Читайте також

Дрогобицьке лісове господарство звинувачують у незаконній вирубці лісу
У лісах Львівщини заблукало четверо людей

Про це повідомив директор служби охорони «Аркон», яка уклала угоди на охорону лісу у Турківському та Старосамбірському районах з державними і комунальними лісгоспами, пише - Дивись.info.

Протягом двох днів охоронці виявили 44 і близько 50 кубів лісу у районі сіл Вовче і Присліп.

«Подібне відбувається не вперше. Але зараз це вже набрало досить такого серйозного масштабу. Вчора ми виявили десь близько 44 кубів лісу. За фактом стало відомо, що це крадений ліс з рубки, яка відбувалася в державному лісгоспі у Турківському районі. Вже сьогодні виявили ще близько 50 кубометрів. Наразі ми ще не знаємо, де саме були зрізані дерева. Бо ситуація склалася така, що коли хотіли з’ясувати, хто причетний до цієї крадіжки і забрати цей крадений ліс, то місцеве населення збунтувалося і не пускає лісовози. Вони аргументують, що мовляв з кимось домовилися, але досі невідомо, з ким саме, що мовляв це їхнє, але на яких підставах, теж невідомо. Натомість закидають: хто ви такі, чого сюди приперли, ми самі тут знаємо, ми завжди тут крали і будемо красти», – розповів Валерій Білик.

Паралельно з тими 44 і 50 кубами охоронці виявили свіжий ліс на пилорамі. Ймовірно, з того ж зрізаного лісу. Так само місцеві мешканці не дали вилучити деревину з пилорами.

Натомість 5 березня у Старосамбірському районі охоронця фірми і помічника лісничого, які виявили крадіжку лісу, взагалі побили.

«Коли виявили факт крадіжки, то люди порозбігалися, залишивши коней і упряжку. Охоронець з помічником лісничого забрали цього коника, щоб потім знайти власника, але дорогою їх перестріли, засліпили ліхтарями і побили. Порушено кримінальне провадження. Це теж вже не вперше. Але жодного разу не знайшли винних. Мафія настільки зав’язана, що один одного кришують на всіх рівнях. Була подібна справа, коли побили майстра лісу, але підозрюваний втік за кордон. Його відразу повідомили, потім довго не могли знайти, хоч він був вдома. А коли натисли з області, тоді підозрюваний втік за кордон. Дуже багато таких фактів, що ми виявляємо крадіжки лісу, доводимо до поліції, а далі справи не рухаються», – резюмував Валерій Білик.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info