На Львівщині вилучили раритетний «Кобзар» 1907 року випуску

10.03.2018 16:30   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

У Головному управлінні ДФС у Львівській області запевнили, що передадуть раритет на зберігання до однієї з бібліотек Львова.

Читайте також

У Львові надрукували брайлем і озвучили збірку віршів Тараса Шевченка «Дитячий Кобзар»

У Головному управлінні ДФС у Львівській області повідомили вчора, 9 березня: «Працівники Львівської митниці виявили під час митного контролю в подорожній сумці «Кобзар» Тараса Шевченка. Його та ще 63 предмети з ознаками історичних та культурних цінностей намагався вивезти за межі України наш співвітчизник 1986 року народження родом з Дніпропетровщини», пише - Щоденний Львів.

«За висновками експертів, це видання 1907 року випуску – одне з перших на той час повних видань «Кобзаря». Воно було взірцем для наступних перевидань творів поета», – поінформували також в управлінні ДФС.

«Цей примірник має історичну та культурну цінність і повинен бути занесений до Державного реєстру національного культурного надбання України. Невдовзі цей «Кобзар» передадуть на зберігання до однієї з бібліотек Львова, де йому буде забезпечено фахову реставрацію, наукове опрацювання, фізичне зберігання та удоступнення для користувачів», – повідомили також у Головному управлінні ДФС у Львівській області та опублікували відео.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews