Інфаркти, інсульти. А причина, знаєте, в чому?

17.03.2018 18:38   Опубліковано : Новини України
Джерело: UaNews

Те, що пропустили кілька наших поколінь у формуванні духовного здоров’я, ще не пізно надолужити зараз. Про важливі аспекти фізичного і духовного здоров’я людини, розповідає журналіст, енергоінформотерапевт, психолог-практик  Борис Семеняк. Останнім часом успішно практикує ведичну психологію. На цій царині він напрацював цікавий життєво- практичний, так і теоретичний досвід. Борис очолює громадську організацію «Світлодар», мета якої відроджувати загальнолюдські моральні цінності. 

- Останнім часом тільки й чую від друзів, родичів, знайомих і не знайомих людей (особливо в міському транспорті) про інфаркти та інсульти, про дитячу астму. Виглядає так, що тема серцево-судинних захворювань в нашій країні на першому місці. Та й не тільки в нашій. З вашої точки зору і практичного досвіду, поділіться, будь ласка, де криється першопричина цієї біди.

- Будь-які проблеми, що стосуються серцево-судинних захворювань, роз’яснюю крізь призму загальнолюдських цінностей. Це, перш за все, любов, істина, праведність, не насилля, внутрішній спокій. Якщо ці якості для нас є цінними, вони й формують наш характер.  А саме такий характер дає кожному з нас  міцну духовну основу. Для прикладу. Нещодавно в Латвії до мене на консультацію прийшов п’ятдесятирічний Яніс. Правильніше – привела його дружина. Відразу було помітно, що він переніс ішемічний інсульт. Рухи, розмова – сповільнені й обережні. Зараз він проходить реабілітацію. Яніс захотів дізнатися, що стало причиною його хвороби. Здавалось би, наче все гаразд: сім’я, робота. «І характер спокійний» –  додає зі свого боку дружина. Аналізуємо все за порядком і вимальовується не дуже втішна «картинка».

Перші тривоги почалися у Яніса ще з семирічного віку, коли він став свідком сімейної драми – стосунків матері з батьком. Дуже переживав з цього приводу. Коли хлопчині виповнилося тринадцять, батько від них пішов. Це додало конкретного стресу. До шістнадцяти років в біополі Яніса повністю сформувалася інформація про майбутню хворобу.

- Цікаво, як це відбулося?

- Хочу відразу наголосити, що таких випадків у моїй практиці чимало, але кожний з них має індивідуальну історію. За крок до інфаркту чи інсульту, можна зупинити цей процес. Але…. Що потрібно прийняти й усвідомити в першу чергу (УВАГА!) батькам і майбутнім молодим мамам і татам. З практичного досвіду можу переконливо сказати, що левова частина усіх проблем хвороб серця, дихальної та інших систем організму лежить на самих початках життя маленької крихітки. Замислімось, Творець посилає нам (батькам – авт.) частинку Себе, Світлу Душу, яку ми маємо оточити любов’ю і гармонією. Однозначно, для того, щоб народилась здорова дитинка, ми маємо самі перебувати в гармонійному стані. Власним прикладом маємо допомагати формувати добрі риси характеру. Потім мали б допомогти вихователі, вчителі, суспільство…

А що відбувається насправді? Хай кожний проаналізує свій звичний вже спосіб життя. Майте на увазі, наголошую, що кожний з нас відповідальний за цю Душу: чи все ми зробили так, аби вона (особистість) гідно прожила життя? А, може, навпаки, перетворили життя дітей на пекло, ще тут, на Землі. Отож, повернімось до нашого Яніса. Внаслідок стресових ситуацій ендокринна залоза – тимус, енергетично була заблокована більше, ніж на п’ятдесят відсотків. А це на фізичному рівні значно послабило роботу серцево-судинної та ендокринної систем. Також від стресу блокуються енергетичні канали й меридіани, яких є надзвичайно багато в організмі. Автоматично це впливає на кровообіг та роботу лімфи, порушується цілий ланцюжок. Це призводить до спазмування м’язів на рівні перикарда серця, що в свою чергу сповільнює легке протікання крові в аорті. Перикард серця (сумка, в якій воно знаходиться) дуже реагує на стреси і спазмується у такому випадку ще з раннього дитинства.

- Невже через стільки часу все вилилося в інсульт?

- Саме так. Ще в юності Яніс часто страждав через головний біль, бо вже тоді було порушено постачання крові до елементів головного мозку. Також він скаржився на тахікардію. Хоча всі довкола заспокоювали його, мовляв, переросте, бо організм пристосовується до життя в екстремальних умовах. Але ж це не може тривати вічно! Між тим, певний ментальний напряг або переживання призводять до катастрофічних наслідків. Пригадайте кілька років тому, скільки в Україні було смертельних випадків на уроках фізичного виховання? Ось це і є плачевний результат енергетичного блокування серцевого рівня. Енергії не вистачає – фізика не витримує. Настав час називати речі своїми іменами і не соромитись слів «енергія, біополе, аура». Вони не від’ємні від сучасного аспекту життя.

Серденько і всі органи, що знаходяться у його просторі, а це – легені, бронхи, стравохід з клапаном, діафрагма, грудна клітка потребують любові ще з перших хвилин життя, яке зародилось, з перших днів і перших років життя. Та й, зрештою, завжди. Проаналізуймо, куди здебільшого ми спрямовуємо енергію любові? Серіали, футбол, застілля, гулянки, словесний потік непотрібної балаканини (іноді з осудом когось чи чогось). А дитині, тим часом, так не вистачає отого найріднішого спілкування з матусею чи татусем. У перехідний період життя, дванадцяти-пятнадцяти років – й поготів, бо блоки та проблеми серцевого рівня у підлітків загострюються особливо. Вони миттєво реагують на будь-яку життєву ситуацію з претензіями та образами. І чим далі, тим складніше. Поколювання в ділянці серця, задуха, біль під лопатками, в грудному відділі хребта. У випадку з Янісом, дитячі та юнацькі стресові хвилювання нікуди не зникли, вони чекали «свого» часу і призвели вже дорослого чоловіка до ішемічного інсульту. Не мудра й не обдумана поведінка дорослих у ставленні до своїх дітей, з часом призводить до енергетичної інвалідності, котрої візуально не видно. Можна лише здогадуватися, що щось відбувається не так і робити безліч аналізів та досліджень.

- І як цьому запобігти?

- Водночас просто і… не просто. Просто, бо все починається з Любові: у сім’ї, у суспільстві, саме вона сприяє гармонії, здоров’ю і радісному життю. Не просто, бо надто мало людей придають цьому значення, а більшість не хоче навіть в це занурюватись, адже як результат, доведеться змінювати свій звичний спосіб життя, іноді – руйнувати усталені їхні стереотипи.  

Звичайно,кілька наших занять з Янісом допомогли йому полегшити напряг на фізичне тіло,покращити кровообіг та роботу лімфи. І, звичайно ж, відтак біополе стало сильнішим. Але найголовніше, повернулась радість і впевнена віра в одужання! Це ж який важливий фактор!

До речі, маю на меті у майбутньому розповісти через книгу про багато інших прикладів з практики на основі роботи серцево-судинної системи та як попередити астматичні та простудні захворювання, вегето-судинну дистонію тощо.

- А як можуть допомогти собі ті, хто відчуває вищезгадані симптоми?

- Найпростіша і найдоступніша порада: починаймо любити одне одного і довколишній світ. Щиро і відкрито. Будьмо прикладом для дітей. І стосується це не лише батьків, а й вчителів, , викладачів і державних мужів. Адже від усіх залежить, що закладемо у цей найсучасніший і найцінніший «комп’ютер» нашої енергетичної складової, аби жоден вірус не зруйнував його Божественної програми: характер нашого майбутнього, наших дітей. Варто було б пам’ятати, що саме цей комп’ютер не сприймає фальші, він фіксує і записує абсолютно все. І що головне – робить це досконало! Тож обіймайте зранку своїх діток (навіть вже повнолітніх). Бажайте їм гарних успіхів у школі (у виші, на роботі). З радістю і любов’ю приймайте обійми від них. Адже особливість дитячих сердець у тому й полягає, що вони ще пам’ятають «запах» Бога, вони  наповнені Божественною любов’ю. Нехай вона щодень протікає через ваші сім’ї величною і непроминальною рікою, наповнюючи вібраціями щастя все довкруж. Творіть Рай у себе вдома. Максимум уваги і спілкування з дітьми – це вже запорука щасливого майбутнього родинного затишку. А якщо ви побажаєте доброї днини незнайомій людині, ваше серце звільниться від накопиченої десятирічної напруги. Робіть це щодня, живіть цим. Діти мають бачити вас добрими і щирими. Почніть робити це вже зараз, дуже прошу вас. Не відкладайте на потім, бо «потім» може й не настати. Можливо не всі сприймуть мою інформацію з першого разу. Прочитайте кілька разів з дистанцією у часі. Якщо є подібні ситуації, проаналізуйте їх. Відтак подумки від щирого серця пошліть любов і вдячність своїм найріднішим:  батькам, дітям, батькам своєї «половинки», сусідам, друзям, довколишньому світові. Результат не забариться. Потрібні лише щирість і чесність. Це мій особистий досвід, яким з великою любов’ю прагну поділитись зі всіма.

Розпитувала Дарина Колосок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews