ЄС допоможе збудувати автобан з Одеси до Ґданська, що проляже через Тернопіль

02.04.2018 10:51   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Європейський Союз може допомогти у фінансуванні будівництва транспортного коридору між українськими портами над Чорним морем та польськими портами над Балтійським морем. 

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає«Польське Радіо».

Йдеться про автошлях Go Highway з Одеси і Миколаєва до кордону з Польщею, яким далі можна дістатися до Ґданська. Відстань цієї автомагістралі територією України становить 1088 кілометрів.

Питання фінансування побудови автодороги Омелян обговорив 20 лютого у Києві з генеральним директором Європейської комісії з питань мобільності та транспорту Генріком Гололеєм.

«Нас повідомили про готовність частково профінансувати будівництво Go Highway – наш проект, що з'єднає Балтику з Чорним морем завдяки одному з фінансових інструментів Європейського Союзу», – поінформував Омелян.

Нову автомагістраль мають намір побудувати на вже існуючих в Україні дорогах. Вона проходитиме від Одеси до кордону з Польщею через Львів і Тернопіль. Її друга частина йтиме Хмельницьким та Вінницею, а в Умані з'єднається трасою Київ-Одеса.

Повна вартість проекту має скласти 1 млрд євро. 

«Вголос»


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews