Паспорти у вигляді «книжечок» рівнянам більше не оформлятимуть, - Валентина Іванюк (Відео)

05.04.2018 23:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv

Уряд України заборонив надалі оформляти паспорт громадянина країни у вигляді паперового бланка. Рішення прийнято 21 березня на засіданні Кабміну, про що будуть внесені зміни до постанови про порядок оформлення паспорта громадянина України.

Раніше українці отримували звичні бланки паспортів у вигляді “книжечки”, оскільки уряду був потрібен час для забезпечення територіальних підрозділів Міграційної служби ресурсами для видачі ID-паспортів. Тепер, з урахуванням забезпеченості необхідними технічними ресурсами підрозділів ДМС у повному обсязі, така норма скасована.

Це означає, що українці в разі втрати внутрішнього паспорта старого зразка, заміни фото в старому паспорті, будуть отримувати посвідчення у вигляді пластикової карти. Вперше паспорт громадянина України також будуть оформляти у вигляді карти.

Нагадаємо, раніше у соціальних мережах поширювалась неправдива інформація про обмеження терміну дії українського паспорта старого зразка. У ДМС підкреслили, що обмін паспорта старого зразка на ID-картуне є обов'язковим.

Більше про паспорти громадянина України та закордонні паспорти розповіла прес-офіцер УДМС України в Рівненській області Валентина Іванюк у «Прямій мові» на телеканалі «Ритм».

За матеріалами http://ritm.tv 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv