На подвір’ї Тернопільської бібліотеки співали, танцювали – і всі з «Намиста» (Фото)

20.04.2018 17:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

«А вже весна воскресла» – під такою сакральною назвою на подвір’ї Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбулося фольклорне свято. Прилучили всіх охочих до українських традицій та забав талановиті викладачі та студенти Теребовлянського вищого училища культури.

У їхньому виконанні звучали веснянки та гаївки. Юні артисти зачарували всіх присутніх не лише чудовим співом, а й розважливими глибоко символічними танцями, які за формою (три кола) нагадали всім про незмінну триєдину сутність всього сущого на Землі. Учасники фольклорно-етнографічного ансамблю «Намисто» ( керівники Тамара Віннічик, Петро Кутний)  презентували гаївки «Там за лісом, за лугом», «На широкім, на плаю», «Просилася доненька», «Жучок», швидкий «Кривий танець», гаївкова гра «А ми голуба ізловили». Тішили серце рідні весняні співи, щирі оплески присутніх тернопільчан, милували зір яскраві барвисті однострої.

Режисер дійства - голова предметно-циклової комісії культурно-дозвіллєвої діяльності ТВУК Марія Ліпніцька.

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 

null
Фото: Валентина Семеняк

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews