Справа щодо знайденого в річці мертвого немовля на Чернівеччині набирає нових обертів

20.04.2018 17:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: molbuk.ua

Кримінальне провадження, відкрите поліцією Буковини за фактом знайденого мертвого немовля у Вашківцях, можуть перекваліфікувати.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи Віктор Бачинський.

Він зазначив, що подальша доля цієї справи залежить від гістологічних досліджень легенів немовля.

"Головне зараз - з'ясувати, чи була дитина живою при народжені. Від результатів експертиз може помінятися хід справи, адже якщо дитина була мертвою, умисне убивство мамою відкидається. Якщо ж дитина народилася живою, треба з'ясувати, чи була активна смерть чи пасивна. Активне дітовбивство - тоді, коли спричиняються якісь тілесні ушкодження протягом першої доби життя. Пасивне вбивство вважатиметься, якщо з'ясується, що дитину просто викинули без нагляду. Це різні випадки і караються вони по-різному", - пояснив експерт.

Раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знайденого в річці тіла немовляти. Зокрема, правоохоронці відкрили провадження за ст. 117 Кримінального кодексу України ("Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини").


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua