На проспекті Незалежності у Чернівцях ліквідували один з пішохідних переходів

20.04.2018 18:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: АСС

Фахівці вважають, що він становив потенційну небезпеку для водіїв та пішоходів, - пише АСС.

Пішохідний перехід між зупинками «Мікрорайон» і «Колос», який виводив безпосередньо на тролейбусну зупинку, ліквідували. Таке рішення прийняла комісія з організації дорожнього руху при Департаменті ЖКГ Чернівецької міської ради.

- Відповідно до норм і стандартів ДБН, на магістральних вулицях міста облаштування пішохідних переходів передбачене не частіше, ніж 1 на 300 м. У нас на проспекті Незалежності виходить, що від «Мікрорайону» до кільця біля «Туристу» – 600 м, а пішохідних переходів - 6. Це створює потенційну небезпеку, бо пішоходи надто часто опиняються на проїжджій частині, - розповів Інформаційному агентству АСС Андрій Олійник, радник міського голови Чернівців. – Окрім того, цей пішохідний перехід впирався просто всередину тролейбусної зупинки. Таким чином, пішохід може потрапити під колеса тролейбуса чи маршрутки.

Рішенням комісії з організації дорожнього руху, зупинку ліквідували. На цьому місці вже зняли дорожні знаки і встановили фрагмент огорожі.

- Законом не передбачається встановлення попереджувальних знаків про ліквідацію пішохідного переходу, - додає Андрій Олійник. - Але пішохід може побачити, що проходу через розділювальну смугу більше немає, тому не варто в цьому місці переходити дорогу.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС