Основний торговий партнер Тернопільщини в експорті і в імпорті – Польща

Зовнішня торгівля товарами області у січні–лютому 2018 року.

21.04.2018 12:46   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: TeNews

Обсяги експорту та імпорту товарів області у січні–лютому 2018р. становили відповідно 76,9 млн.дол. США та 54,9 млн.дол. Порівняно з січнем–лютим 2017р. експорт збільшився на 40,7%, імпорт – на 22,6%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 22,0 млн.дол.

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами із 82 країн світу.

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті була Польща (48,6% обласного експорту та 52,6% обласного імпорту).

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Нідерландів, Німеччини, Білорусі, Ірану, Ісламської республіки, Іспанії, Італії та Бельгії, імпортних надходжень – з Німеччини, Китаю, Литви, Італії, Ісландії та Швейцарії.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 74,8% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 82,4% від загальнообласного обсягу імпорту.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, мінеральні продукти, засоби наземного транспорту, крім залізничного.

Головне управління статистики у Тернопільській області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews