В Теребовлі відбувся регіональний фестиваль-конкурс «Надія – 2018» (Фото)

22.04.2018 11:43   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Даний конкурс проходив в Теребовлі 20 квітня 2018 року. На ньому були представлені спеціалізації: хореографи змагалися в ТРБК, хоровики та режисери в Теребовлянському вищому училищі культури(ТВУК), а народні інструменти з духовиками в районній музичній школі, в загальному біля 500 учасників з більшості районів нашої області. Та ми побуваємо лише на одному конкурсі – хореографів, адже танець це не лише гармонія рухів під музику і без неї, це ціла наука мистецтва, яка увібрала в себе, найперше, відчуття та бажання, а вже потім вміння, слух, грацію та ще масу всього.

Конкурс «Надія» проходить в Теребовлі вже багато років і раніше в ньому брали участь колективи й з інших областей, але цього року на жаль вони були представлені лише Тернопільською областю.

Своїми спостереженнями та враженнями поділилася відразу після конкурсу, ще до визначення конкурсних місць, голова журі(всього до нього входило 5 викладачів ТВУК) Ірина Краківська, яка є й головою циклової комісії викладачів ТВУК та головою Тернопільського осередку національної спілки хореографів України: «Найперше, хочу відмітити, що всі керівники тут представлених колективів – це випускники нашого училища. Цього року конкурс проводився на високому рівні, всі колективи ґрунтовно підготувалися й нам, думаю, тяжко буде вибирати призерів. Все ж можу сказати, що членам журі та напевно й всім глядачам впали в очі виступи тернопільського колективу із експериментальної школи мистецтв ім.. Ігоря Ґерети. Вони показали зразкові, сильні танці. Досить добре себе подав колектив із Бережанської гімназії ім.. Богдана Лепкого, їх танці витримані в етнічному стилі, добре костюмовані та поставлені. А ще рухи учасників гармоніювали із музичним матеріалом, що можна було бачити не у всіх. Непогано себе показав колектив із Заліщиків. Та не будемо забігати наперед й почекаємо рішення журі».

А рішення журі по спеціальності хореографія були такими:

- Гран-прі отримав зразковий ансамбль класичного танцю «Перлина» із Тернопільської експериментальної школи мистецтв ім.. І. Ґерети, де керівником є Світлана Рудак;

- Перше місце виборов зразковий танцювальний колектив «Едельвейс» БК із м. Скала- Подільськ, керівники Тимофієва та Кульчицька.

Два других місця дістались колективам з Бережан та села Острів Тернопільського району.

Чотири третіх місця розділили колективи із с. Більче Золоте Борщівського району, Бережани ЦДТ, м. Заліщики та м. Скалат.

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews