Понад 300 учнів Кременецьких шкіл обирали майбутній фах

22.04.2018 15:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Cпеціалісти Кременецького районного центру зайнятості спільно з ДНЗ Кременецький професійний ліцей та відділами освіти Кременецької міської ради та райдержадміністрації в приміщенні районного будинку культури провели традиційний ярмарок професій для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста та району.

Допомогти свідомо обрати майбутній фах, навчити орієнтуватися у світі професій, надати інформацію про особливості й переваги актуальних робітничих професій, сприяти тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували свій професійний план – така мета профорієнтаційного заходу під назвою «Ярмарок професій».

Понад 300 майбутніх випускників шкіл міста та району, а також їхні батьки відвідали цьогорічний ярмарок професій. Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку.

null

Представники навчального закладу розповіли про правила прийому, перспективи подальшого працевлаштування і т.д.

Під час проведення профорієнтаційного заходу майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватися із представниками навчального закладу та студентами, отримати кваліфіковані відповіді на запитання. Всі бажаючі пройшли профдіагностичне тестування. Відвідання «Ярмарку професій» сьогодні, в перспективі - усвідомлений вибір професії з урахуванням побажань, можливостей та реальних потреб регіонального ринку праці.

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

null

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews