Вперше за 12 років Тернопільщина експортує спирт до Туреччини

«Це важливий сигнал від наших іноземних партнерів щодо довіри до ділової репутаціі підприємства.

26.04.2018 09:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: ukrspirt.com

ДП «Укрспирт» відновило співпрацю  із турецькими партнерами. Відтак, вперше за 12 років турецька компанія купує спирт у Ковалівського МПД, що на Тернопільщині.   

Нагадаємо,  що з 2006 року Турецький ринок був заблокований. 

«Це важливий сигнал від  наших іноземних партнерів щодо довіри  до ділової репутаціі підприємства. 

Цей контракт реалізовано  в рамках стратегічного плану розвитку  ДП «Укрспирт» на Тернопільщині, відповідно до меморандуму підписаного  між Тернонільською ОДА та ДП «Укрспирт»  2 лютого 2018 року.  

Оріентація на зовнішні  ринки збуту  та імпортрозамщення  є вагомимі  елементами  нашої діяльності. У  2017 році  ДП «Укрспирт» запустило лінію з  виробництва горілки, яка теж постачається на експорт, зараз ми отримали замовлення на постачання ще двох машин до Німеччини,» - зазначив Юрій Лучечко

«До нас приїхали 10 машин-танкерів, які беруть на експорт 32 тисячі дал спирту (1 дал дорівнює 10 літрам, – ред.), – розповів керівник Ковалівського МПД ДП «Укрспирт» Андрій Чорба. – Машини поїдуть до Одеси, звідки паромом відправляться до Туреччини. Надалі ми дуже сподіваємося на тісну співпрацю з нашими турецькими партнерам».

«Нам потрібно виробити спільну стратегію, щоб рухатися в одному напрямі, адже спиртова галузь є дуже важливою, бо формує не тільки бюджет держави, а й бюджет області. І свого часу спиртова галузь давала приблизно 20% власних доходів Тернопільської області. Тому ми чітко стоїмо на позиції, що ті заводи, котрі готові і здатні випускати якісний, конкурентоздатний спирт, мають і надалі зберегти свою профорієнтацію на виробництво харчового спирту. Друга категорія заводів, котрі вже не можуть випускати якісного спирту, мають бути переорієнтовані на виробництво біоетанолу. І це питання потрібно врегулювати на рівні держави, над чим і працюємо», – підкреслив Степан Барна.

Ковалівське МПД сьогодні – один із найпотужніших заводів області. На добу там виробляють 2 тисячі декалітрів спирту. Майже 90% спирту відправляють на експорт. Основними партнерами є Угорщина, Польща та Грузія. Крім того, підприємство забезпечує роботою місцевих жителів та жителів навколишніх сіл. Загалом на спиртзаводі працюють понад 100 осіб.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrspirt.com