На Франківщині виявили кістки доісторичної тварини. Припускають, що це шаблезубий тигр (Фото)

Науковці обіцяють проводити дослідження кісток та інформувати про це калушан.

04.05.2018 00:40   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: KalushNews.City

Кістки знайшли на глибині трьох метрів першого травня. Виявили їх робітники, які працюють над реконструкцією фонтану на площі Героїв. Вони зразу ж повідомили про знахідку працівників краєзнавчого музею міста, пише - KalushNews.City.

Читайте також

Каски, зброя та особисті речі: У Франківську показали артефакти з розкопок

Робітники розповідають, що кістки займали майже всю довжину котловану:

– От дивіться, вище залишки цегли від будинку, що колись тут був. Кістки ми знайшли аж на самому дні котловану.

Як лежали кістки, робітники не сфотографували.

Науковець краєзнавчого музею Калущини – Іван Тимів, зазначив, що кістки передадуть на експертизу. Зараз можуть припускати їхній вік тільки за глибиною знахідки.

 

Професор Івано-Франківського університету нафти і газу Олег Малярчук, припускає, що це може бути доісторична тварина, яка жила 10 тисяч років тому:

– Зараз не існує таких тварин. У знахідки передні ікла довгі – близько 10 сантиметрів – і вони виходять вперед. Можливо, це шаблезубий тигр.

Довідково:

Шаблезубий тигр – неправильна назва. Цей вид називають махайродовими котами. Представники одного з їхніх родів – Homotherium – жили на території Євразії ще 12 тисяч років тому.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: KalushNews.City