Ярослав Бачинський

Ярослав Бачинський

кореспондент, журналіст, член Національної спілки журналістів України

Аграрна Тернопільщина: В Осівцях зразкова ферма (Фото)

10.05.2018 15:13   Автор : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Під егідою ТзОВ «Бучачагрохлібпром» та всесвітньовідомої компанії «Агріматко-Україна» відбулася дводенна теоретично-практична конференція на тему «Ефективні рішення для молочного тваринництва». Для участі в її проведенні до Бучача з’їхалися аграрники, фермери, зооветспеціалісти, науковці з різних регіонів України. Понад 80 років компанія «Агріматко» забезпечує агровиробників, фермерів матеріалами для ведення  сільського господарства та ефективного розвитку агрокомплексу України. ЇЇ філії розташовані майже у 50 країнах світу. Вони реалізують зернові і технічні культури, міндобрива , високопродуктивну. енергозберігаючу техніку, її встановлення. перші процеси експлуатації, продають ветеринарні перепрати і медикаменти. Проводять симпозіуми, конференції, тематичні зустрічі, Дні поля. Сьогодні ТзОВ «Бучачагрохлібпром»  серйозно займається тваринницькою важливою галуззю не лише нарощую чисельність  ВРХ, якого утримують на основному тваринницькому комплексі  в с. Осівці - 2135 голів, але дійним стадом, що нараховує 866  фуражних корів з 748 дійних. Якісну молочну продукцію з Бучача транспортують на Тернопільський завод «Молокія», молокозавод « Рошен» у Вінницю до 25-30 тонн щоденно. Учасникам всеукраїнської конференції дуже сподобалися не лише породисті і високопродуктивні корови, телята, але взірцевий санітарний стан і чистота у приміщеннях у с. Осівці Бучацького району.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: Міцне коріння молодого саду Івана Бойка
На Тернопільщині жителі багатоповерхівки розвели міні-ферму в місцевому парку (Фото)
Король усіх приправ – часник

- Коровам тут створені всі умови, а  місцеві тваринники мають високу оплату праці, соціальний і юридичний захист. повагу і шану в багаточисельному сільгосптоваристві,- каже завідуюча фермою Оксана Кабан. - Щоп’ятниці у нас санітарний день працівники  дезінфікують приміщення, чешуть корів, виконують інші гігієнічні процедури. Керуючий відділенням Теодозій Олійник розповів присутнім та поділився планами. Корми  власного виробництва, маємо 700 гектарів кормового клину. щорічно сіємо і вчасно збираємо декілька укосів люцерни, на сінаж, і зелений корм, маємо також однорічні  трави на сіно для телят, висіваємо на лугах травку, яку постійно скошуємо на сіно для молодняка і розстелених корів.   Уже посіяли240 гектарів  кукурудзи на зелений корм і силос. В корови,  як кажуть, молоко під язиком, в достатній кількості  та згідно раціонів даємо концентрованих кормів, макухи. Якщо раніше закупляли теличок за кордоном, то тепер вирощує свій  продуктивний і здоровий молодняк для поповнення дійного стада.

Для покращення умов зараз змінюємо гляни ні стійла на м’які і зручні гумові мати.

Увесь технологічний процес на  збудованому і частково реконструйовані колишні приміщення Осівецькому тваринницькому комплексі врегулюваний як годинниковий механізм, чітко спланований. Технологія доїння, якість і чистота продукції харчування понад усе наголошує технолог Михайло Тимчій. Доїння проводимо у два етапи о 4 годині ранку та 16 год. дня. Доярка спочатку промиває вим’я тварини, масажує іі, здоює руками перші цівки молока, а пізніше підключає доїльний апарат. Вим’я ще раз промивають йодним розчином аби не було запальних процесів. Свіжовидоєне молоко відправляють у охолоджувач.

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

У трудовому колективі  45 місцевих тваринників, вони працюють чесно і сумлінно доярки Олександра Єдинак, Богданна Танащак,Люба Смик, Емілія Кулина, Стефанія Ломага,Ганна Мариняк,вакумщики, старші зміни Василь Ласій, Ігор Чехарівський, Олег Ломага. Середньоденний надій на корову становить 25,5 кг молока.

ТзОВ «Бучачагрохлібпром» є лідером на вітчизняного виробництва сільгосппродукції. Уже багато літ його очолює досвідчений аграрник, Герой України, заслужений працівник сільського господарства України Петро Газд.

Ярослав Бачинський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews