У Львові розкажуть, як живуть українці в країні Іссик-Кулю і місячної квітки Айгуль

12.05.2018 20:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

16 травня львів’янам розкажуть, як українці світу живуть в в країні Іссик-Кулю і місячної квітки Айгуль, повідомляється на офіційній сторінці заходу у мережі Фейсбук, пише - Дивись.info.

Читайте також

Львів’янка у Нігерії: як радіє життю африканський народ хауса (Фото)

«Країна панорамних гір, яким присвячують мелодії та вірші, країна високогірного солоного Іссик-Кулю, унікального озера Мерцбахер, яке можна побачити тільки влітку, статичних снігів і місячної квітки Айгуль – це Киргизстан. Чи знаємо ми про українців, які проживають у цій країні? Виявляється, в цій країні є друга за чисельністю в Центральній Азії українська діаспора. Коли українці приїхали до Киргизстану? За яких обставин? Як їм вдалося зберегти свої звичаї та традиції, мову? Які асиміляційні процеси відбуваються в українській громаді? Що спричиняє міграціюнаших земляків за межі Киргизстану сьогодні? Гості зустрічі дізнаються від незмінного очільника української діаспори в цій країні, українця за походженням Володимира Нарозі.
Згадаємо на зустрічі і про відомого киргизького письменника-шістдесятника Чингіза Айтматова, якому цьогоріч виповнюється 90 років від дня народження.

Уривки з творів письменника в українському перекладі Володимира Нарозі прозвучать на зустрічі
», – зазначають організатори.

Вхід вільний.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews