Петро Заставецький

Петро Заставецький

Активіст, громадський діяч

Чиновників в Підгаєцькому районі можна змусити працювати

16.05.2018 21:13   Автор : Петро Заставецький
Джерело: TeNews

Підгаєцькі чиновники допомогли щоб жителі села, що в районі, могли мати робочий Фельдшерсько-акушерський пункт. Майже рік заклад не функціонував, а від так жителі були позбавлені комплексу лікувально-профілактичних послуг, котрі їм гарантує держава.

Дальше коротко що таке ФАП і наскільки він важливий для жителів села:

"Обслуговує частину території сільської лікарської дільниці (Сільська лікарська ділянка) підкоряючись з медичних питань дільничної лікарні (Лікарня) або амбулаторії (Амбулаторія) (коли в районі немає цих установ - центральної районної лікарні).

Медперсонал ФАП систематично спостерігає за здоровими дітьми до 1 року життя і здійснює патронаж дітей у віці від 1 року до 3 років, надає медичну допомогу хворим дітям, при необхідності направляє їх до лікаря або викликає лікаря на дім, направляє хворих на госпіталізацію. В обов'язки працівників ФАП входить медичне обслуговування дошкільних закладів (Дошкільні заклади) не мають в штаті медпрацівників.

Персонал ФАПУ спостерігає за станом здоров'я сільського населення, проводить за вказівкою лікаря огляд хворих для направлення їх на диспансеризацію (Диспансеризація) становить картотеки диспансерного обліку, викликає хворих на планові обстеження, обстежує виробничі умови та побут осіб, які перебувають на диспансерному обліку, контролює виконання рекомендацій щодо їх працевлаштування."

Читайте також

Хто насправді вбиває медицину. На прикладі Підгаєччини
Дорого обходиться українцям халатність чиновників

Рік часу громадяни були позбавлені вище згаданих послуг за невідомої причини. 13 квітня написав коротку замітку «Хто насправді вбиває медицину. На прикладі Підгаєччини». Час йшов, але змін жодних не відбувалось. 13 травня, потративши декілька хвилин вільного часу, знову пишу коротку замітку, але цього разу вказую чиновників найвищого рівня в районі. Додаю інформацію про їх заробітні плати за минулий (2017) рік, щоб розуміти скільки громаді коштує така халатне відношення до роботи чиновників. Про це можна прочитати замітку під назвою «Дорого обходиться українцям халатність чиновників» 

За дивним збігом обставин після публікації (а публікувалась вона на вихідні) у вівторок ФАП запрацював. Люди відповідальні за це в короткі терміни знайшли працівника і дали можливість працювати. Тепер молода людина отримала робоче місце в Україні. Залишається побажати, щоб чиновники зробили все для того, щоб ця робота оплачувалась достойно! (хоч третину з того, що самі заробляють).

Виникає запитання, а хто поніс покарання за таку халатну роботу? Людей на рік позбавили конституційного права.

Як бачимо, можуть вирішувати проблеми в лічені дні. В тому стані, в якому наша країна сьогодні, подібні проблеми треба вирішувати в лічені години. Сьогодні щоб зупинити масові еміграції людей на Захід потрібно не покладаючи рук створювати усі умови для того, щоб у людей виникало бажання залишитись.

Країну можна змінити! Було б тільки бажання!

Петро Заставецький.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews