На Рівненщині у владі затвердили Програму підтримки Міжнародного аеропорту «Рівне»

20.05.2018 10:30   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Програму підтримки Міжнародного аеропорту «Рівне» розробили в управлінні інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА. За неї на сесії облради проголосували депутати обласної ради сьогодні під час сесії.

Програма розрахована на три роки і є планом заходів для унеможливлення кризових моментів.

«Це план заходів спрямований на подолання кризових моментів і спрямування зусиль на розвиток. Маємо залишити за собою статус «міжнародного». Хочемо звісно відновити і збільшити напрямки авіасполучень. Стоїть задача модернізувати інфраструктуру аеропорту, зробити його більш зручним для туристів. Відтак очікуємо, що збільшиться обсяг пасажиро- та вантажопотоку і покращиться ділова репутація підприємства», – прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Зокрема на цей рік передбачено майже 11 мільйонів гривень. За ці гроші летовище планує придбати 4 засоби для обслуговування літаків. Серед них – пристрій-джерело живлення літаків, установка повітряного запуску повітряних суден, прибиральна машина та пристрій для забезпечення водою авіатранспорту.

null
Фото з сайту РОДА

Саме ці технічні засоби фахівці туристичної компанії «Yanair» під час інспектування летовища порадили придбати першими. Адже вони необхідні, щоб приймати боїнги та аеробуси.  

Окрім того, гроші використають й на розрахунок боргових зобов’язань, які стали стримуючим фактором розвитку летовища на тривалий період.

Іще одне важливе рішення депутатів обласної ради – внести рівненський аеропорт до переліку об’єктів, які можуть надаватися у концесію. Це, в свою чергу, дозволить залучати інвесторів до розвитку летовища.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews