На Рівненщину приїздив голова спілки письменників України Михайло Сидоржевський

20.05.2018 12:30   Опубліковано : Анна Лимич
Джерело: RvNews

    Днями в Рівному побував з одноденною поїздкою голова Національної  спілки письменників України Михайло Сидоржевський, котрий спершу зустрівся зі студентами, майбутніми журналістами, РЕГУ ім. С. Дем’янчука, а потім – з письменниками Рівненської обласної організації НСПУ.

   Як і завжди, письменників хвилювали питання життєдіяльності творчої організації, питання фінансування і проведення літературних заходів на рівні України й областей.

Михайло Сидоржевський докладно розповів про труднощі, пов’язані з утриманням спілчанського майна в Києві на Банковій, 2, в Ірпені (11 га землі), Харкові й Одесі.

«Відомо, – наголосив він, – що навколо нашої спілки – багато «шумовиння», вислови типу «сталінського колгоспу», проте спілка постійно омолоджується новими членами, а це означає, що комусь вигідно створювати навколо неї негативний імідж».

null

Михайло Олексійович розповів, що багато роботи останнім часом зроблено щодо впорядкування і реконструкції території бази відпочинку в м. Ірпінь, будинки якої не ремонтувалися ще з радянських часів. Хоча, треба підкреслити, що дух відомих класиків української літератури витає там і спонукає сучасників писати свої твори. Голова спілки письменників розповів і про затверджений новий статут, і про борги, які переслідують з давніх-давен, і про плани на майбутнє.
null
Під час зустрічі в РЕГІ. Фото А. Лимич

А ще йшлося про видання «Літературна Україна» і «Українська літературна газета», які докладно розповідають читачам про життя-буття письменників, видавництво «Український письменник» тощо.

«На жаль, – констатував М.О. Сидоржевський, – стосунки із владою не прості, хотілося б більшого порозуміння й підтримки, адже  без належної гуманітарної політики українська нація не зможе рухатися вперед. А що стосується письменників – вони завжди в авангарді будь-яких позитивних змін на благо батьківщини та народу».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews