Село Соснів на Тернопільщині на давніх фото

21.05.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні важко уявити скільки світлин було зроблено військовими фотографами в часи Першої світової війни на Тернопільщині. Час від часу в мережі з’являються нові світлини, які показують нам не лише сторони життя військових, але й те, як виглядала Тернопільщина та її мешканці сто років тому.

Читайте також

Чортків 1926 року очима варшавського фотографа
Про єзуїтський конвікт в Тернополі в ХІХ столітті
Кременець на листівках до 1917 року

Звичайно фотографи не ризикували знімати на передовій під час бою, тому всі фотографії зроблені в хвилини затишшя на війні.

В роки Першої світової війни село Соснів Теребовлянського району Тернопільської області також попало в об’єктиви військових австрійських фотографів. Довгий час фото не були відомі загалу, і зберігались в фондах Австрійського державного архіву (Österreichisches Staatsarchiv), сьогодні ж вони оцифровані та відкриті загалу.

Цінним фактом є те, що на одному із фото є церква Різдва Пресвятої Богородиці, яку було зведено в 1778 році. Як бачимо біля храму була дерев’яна дзвіниця. На фото можна побачити як місцевих мешканців, так і військових австрійської армії.

Представлена колекція може стати цінним джерелом для дослідників рідного краю, адже містить багато відповідей на питання з історії цього населеного пункту.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Österreichisches Staatsarchiv


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews