Село Пановичі на Тернопільщині у Першу світову війну: ретро фото

23.05.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

В Австрійському державному архіві вдалось віднайти унікальні, раніше невідомі світлини села Пановичі часів Першої світової війни. Населений пункт відноситься до Підгаєцького району Тернопільської області. Розташований на заході району. Підпорядкований сьогодгі Гнильченській сільраді. До 1990 року Пановичі належали до Бережанського району.

На фото окрім військових австрійської армії, бачимо багато мешканців села Пановичі, забудову та ландшафт місцини. Ці фото можуть стати корисними в історичній реконструкції населеного пункту столітньої давнини, адже такі фото сіл Тернопільщини майже не збереглися з тих часів.

На кількох фото можна побачити медичний огляд військових та місцевих жителів, дані світлини датовані 1915 роком, підписані як «епідемія холери в Пановичах». Ймовірно, в роки війни в селі панувала холера. Відомо з історії, що якраз в цей час на Західній Україні була епідемія холери, віспи та тифу.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Österreichische Nationalbibliothek


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews