На Рівненщині відбувся фестиваль хорових колективів

05.06.2018 20:00   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

На Поліссі у селі Велюнь, що у Дубровицькому районі відбувся гучний фестиваль хорових колективів. Про це повідомляє Північ-інфо.

 Фестиваль проходить щороку в пам’ять про композитора Євгена Кухарця. Село Велюнь є його рідним.  Тут композитор народився у 1945 році. Земляки організували в пам'ять шанованого односельця народного артиста кімнату-музей.

null
Фото Північ-інфо

 

null
Фото Північ-інфо

 

null
Фото Північ-інфо

Композитор з Полісся відомий такими своїми піснями: «Земле моя», «Яблунька з Черкаської землі», «Дві тополі», «Над колискою сина» та інших. Євген Кухарець трагічно загинув у автомобільній катастрофі  27 грудня 1987 року. Похований на міському кладовищі в Черкасах.

Учасники хорів у народних костюмах з’їхалися до  Велюня. Конкурс хорових колективів розпочався з ходи учасників фестивалю у супроводі духового оркестру.

null
Фото Північ-інфо

Біля рідного будинку Євгена Кухарця хорові колективи виконали знамениту пісню композитора – «Земле моя». Послухати їх виступ зійшлося все село.

null
Батьківська хата композитора. Фото Північ-інфо

Після завершення виступів учасників конкурсу перед присутніми виступив Черкаський академічний заслужений український народний хор, диригентом якого колись був Євген Кухарець.

null
Євген Кухарець. Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото Північ-інфо

Фото: Дубровицька РДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews