Припинити заклики до розправи над суддями з трибуни парламенту закликала спікерів ВРУ Рада суддів України

07.06.2018 15:09   Опубліковано : Анна Горська
Джерело: UaNews

Голова Ради суддів України Олег Ткачук закликав керівництво ВРУ вчасно реагувати на виступи народних депутатів, якими проявляється тиск на суддів у процесі розгляду справ. Так РСУ відреагувала на нещодавній виступ нардепа А.Лозового, який запропонував «повісити на Хрещатику з десяток суддів самих корумпованих, самих одіозних, щоб іншим неповадно було, щоб суди працювали на людей, а не на свої кишені». Текст звернення оприлюднено на веб-сайті РСУ.

Відповідно до вимог закону, після виступу нардепа на пленарному засіданні 18 травня 2018 року, суддя Н.Друзенко, яку депутат Лозовий звинуватив у намірі «по бєспрєдєлу, за гроші» поновити на роботі одного з рівненських чиновників, повідомила про втручання в діяльність судді в процесі розгляду справи.

Голова ради суддів закликав керівництво ВРУ,  в межах їх повноважень, відповідно до норм  ст. 27 Закону «Про Регламент Верховної ради України» та ст.51 Закону України «Про статус народного депутата України», вчасно реагувати на протиправні заяви народних депутатів з трибуни парламенту і на найближчому пленарному засіданні Верховної ради України наголосити на неприпустимості та протиправності публічних виступів, спрямованих на дискредитацію судової влади, закликів до розправи над суддями, від кого б такі заяви не надходили.

«Безвідповідальні й протиправні дії та заклики, тим більше, якщо вони походять від представників Верховної Ради України, з особливою силою зазіхають на існуючий правопорядок, можуть поставити під сумнів основні конституційні засади, принципи існування та діяльність державних інституцій, підбурюють до правопорушень, злочинів, зневіри громадян у ефективності функціонування державних механізмів, злочинів проти громадян України, суддів і працівників правоохоронних органів. Подібні випадки в Україні щодня частішають. Про них повідомляють, як офіційні джерела, так і засоби масової інформації. Такі заяви дискредитують всю судову владу, підривають її авторитет і авторитет держави, завдають непоправної шкоди міжнародному іміджу України. У той же час, заклики вішати на вулицях людей подібні діям політиків, які на тих же вулицях спровокували розстріли у період Революції Гідності.» - сказано у зверненні.

Повний текст звернення ТУТ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews