У ЧНУ пояснили, навіщо вузу обладнання для виявлення «жучків»

14.06.2018 12:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Молодий буковинець

У Чернівецькому національному університеті розповіли, навіщо навчальний заклад придбав обладнання для виявлення "жучків".

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА.

Зокрема, проректор ЧНУ з адміністративно-господарської роботи Василь Верстяк прокоментував необхідність закупівлі так:

"В Україні зараз є таке поняття як кібербезпека. Бачите ці напади, коли атакують хакери. Сайти порушують. Має бути захист - кібербезпека".

У вузі також пояснили, що автоматизований комплекс для пошуку "жучків" та інших прихованих приладів придбали для кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки. Адже тут ще у 2016 році відкрили спеціальність "Кібербезпека".

За словами завідувача кафедри Леоніда Політанського, покупка скерована на те, щоби "унеможливити не тільки несанкціонований доступ до засобів передавання інформації, а також на захист стратегічно важливих об’єктів міста від можливих атак на інформаційні системи". 

Тож вчитися роботи це будуть і студенти ЧНУ. Для цього використовуватимуть два кейси із системою радіомоніторингу. Тут і комп’ютер, і антени, і приймачі, і ще безліч необхідного оснащення.

"Ця система дозволятиме проводити моніторинг та дозволятиме знаходити закладки, які можуть бути поставлені зловмисником для "перехоплення" інформації - як на підприємствах, так і на держустановах", - додав Політанський.

Раніше повідомлялося, що на закупівлю обладнання для пошуку "жучків" та прихованих камер ЧНУ витратив майже мільйон гривень.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець