На Тернопільщині розслідують факти масової загибелі бджіл

14.06.2018 17:13   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

До правоохоронців звенулись троє жителів області. Заявники розповіли, що на їх пасіках масово почали гинути медоносні бджоли. Селяни кажуть, що причиною стало скроплювання хімікатами полів підприємствами області.

За усіма фактами правоохоронці розпочали кримінальне провадження згідно статті 251 Кримінального кодексу України – « Порушення ветеринарних правил, яке спричинило поширення епізоотії або інші тяжкі наслідки». Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. 

Перевірку проводить головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Спеціалісти мають встановити, від чого загинули комахи.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews