В Тернопільському педагогічному урочисто відкрили скульптуру «Лісова пісня» і мистецьку алею (Фото, відео)

15.06.2018 14:43   Опубліковано : Максим Скасків
Джерело: TeNews

Композиція, що ілюструє сцену із однойменної п’єси Лесі Українки стала першою на новоствореній мистецькій алеї університету . ЇЇ авторами є студенти факультету мистецтв Павло Гаврас та Христина Конь. Цікаво, що скульптуру було створено в рамках підготовки дипломної роботи.

Читайте також

У Тернополі на подвір'ї ТНПУ з'явилася скульптура (Фото)

Під супровід оркестру відбулося урочисте перерізання червоної стрічки перед скульптурою, після чого митцям надали слово. Студенти висловили подяку людям, які допомогли у створенні композиції. Адже, як зазначив Павло Гаврас, самотужки добитися успіху було б дуже складно. Також автори висловили подяку університету, за те що допоміг їм стати тим ким вони є і надав підтримку створенню скульптури, незважаючи на ризик провалу. За словами Христини Конь, підтримка відіграла важливу роль в роботі над проектом. Адже бували моменти коли було важко і навіть хотілося змінити тему диплому.

Взяла слово і науковий керівник студентів викладач Марія Маркович. Вона приєдналася до подяк студентів і побажала всім присутнім наснаги до будь-якої діяльності.

Завершила церемонію промова ректора університету Богдана Буяка. Він похвалив студентів за старання, назвав авторів композиції героями, а їх витвір – шедевром. Митців нагородили почесними подяками і символічними подарунками. Ректор офіційно заявив про створення мистецької алеї університету і заохотив студентів до подальшої творчої роботи словами: «Ось алея, а мистецтво за вами».

null

 

null

 

null

Максим Скасків


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews