У Тернополі святкували 15-річчя транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна (Відео)

18.06.2018 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ТМЦ.ІНФО

16 червня в Українському домі «Перемога» відбулись святкові заходи з нагоди відзначення 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Програма уже протягом 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів.

Василь Хім’як, представник Програми в Україні

“Ціль нашої програми це налагодження контактів між країнами Євросоюзу та країнами-сусідами, в нашій ситуації це Польща, східні рубежі Польщі та Білорусь і Україна, тобто західні області України та Білорусі. Все для того, щоб мати добрих сусідів, щоб спільно будувати, щоб налагоджувати контакти та розвиватися”.

Програма Польща-Білорусь-Україна фінансується ЄС у рамках Європейського Інструменту Сусідства(ЄІС). У рамках програми з 2014-2020 рік буде виділено 165 млн. євро на реалізацію проектів, що спрямовані на захист культурної та природної спадщини,розвиток охорони здоров’я та безпеки, покращення транспортної інфраструктури регіонів та вдосконалення роботи пунктів перетину кордонів.

Олена Мудра, керівник гуртка дитячої анімації “Руда миша”

“Сьогодні я представляю оптичний прилад зоотроп, діти самі роблять стрічки, досліджують як нерухомий об ‘єкт раптоп починає рухатись, це такий фізичний дослід, дуже цікавий для дітей. Потім діти роблять самі свої стрічки , обирають своїх героїв, надіюcь, що слони ще в нас полетять. Крім того діти роблять мобільними телефонами перші свої мультики, вони дуже захоплені і незабаром ми подивимось, що вони там зробили”.

У рамках святкування підлітки мали можливість взяти участь у майстер-класі з медіа-арту. Також відбувся концерт гуртів ICE CREAM ladies band, Ті, що падають вгору, LOS COLORADOS.

Оксана Ратушняк, керівник Медіалабораторії

“Зараз в нас тут діє 6 майтер-класів, 4 презентації на тему медіа-арту, медіа-мистецтву, тобто в нас є онлайн-анімація, мультиплікація, розробка мультфільмів власними руками застосовуючи також цифрові технології, запис аудіо-казок, де ми користуємось також обладнанням , яке було надане нам в рамках проекту. Також є презентація різних проетків по програмуванню, по веб-дизайну, такого стилю майстер-класи”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТМЦ.ІНФО