З Дністра незаконно викачують воду?

21.06.2018 11:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Невідомі особи поблизу села Іване Золоте Заліщицького району протягнули до річки Дністер трубу і, очевидно, незаконно здійснюють водозабір з річки воду, порушуючи природний ландшафт. Зловмисники пішли на такі дії не зважаючи на те, що це територія Національно-природнього парку «Дністровський каньйон», а в Національних природних заповідниках проводити роботи – заборонено. Про факт злочину на своїй сторінці у Facebook повідомив Тарас Савчук:

«Дністер. Заповідник. Якісь ділки кинули трубу і качають воду. Труба по водопаді. Шось нарили в ріці. Поставили будку. Степан Барна а так можна?», - пише Тарас Савчук.

У коментарях люди пишуть:

- «Так можна останніх років 18точно»,

- «Качати воду то як треба то можливо треба але не ціною водопаду. Просто знищити водопад безглуздо. Не було варіантів з боку, щоб не мішало.? Ще не факт що те джерело розрили в горі! Маєш тобі!»,

- «ситуація така не керована, хто що хоче, то і робить»,

- «Однозначно у зоні регульованої рекреації нпп будувати господарські споруди заборонено законодавством. Це ж не еколого-освітня стежка, чи облаштована рекреаційна стоянка»…

Також люди у коментарях зауважують, що про цей факт треба повідомити правоохоронців.  За словами місцевих жителів, водозабір за допомогою цієї труби здійснює приватне науково-виробниче агропромислове підприємство «Ель  Гаучо».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews