Унікальна святиня розташувалася в серці Тернопілля (Фото)

23.06.2018 00:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

Зарваниця шанована християнами завдяки своїй чудотворній іконі та цілющому джерелу, біля якого з’являлася Божа Матір. Зараз Зарваниця є важливим духовним центром Української греко-католицької церкви. Щороку тут проводять всеукраїнські прощі, на які збираються десятки тисяч паломників не тільки із Тернопільщини, але і з сусідніх областей, - пише Файне місто.

Злі язики стверджують, що Зарваницький духовний центр розбудували як альтернативу Почаївській лаврі. Але насправді це не так. Важливим відпустовим центром Зарваниця стала ще наприкінці 19 століття. Та у період радянської влади спочатку було спалено дерев’яну церкву, згодом більшовики знищили монастир. Завершили руйнацію у 1961 році, коли підірвали каплицю, а цілюще джерело обгородили колючим дротом.

З настанням української незалежності у Зарваниці створили духовний центр, завітавши в який можна водночас оцінити і рівень майстерності сучасних архітекторів. Адже усе що збудоване у Зарваницькому духовному центрі – це період 90-их початку 2000-их років. До речі, по дорозі з Буковелю на Тернопіль можна на годинку-другу завітати і у Зарваницю. Із Бучацької об’їзної слід повернути наліво, там є відповідний вказівник. Відстань, як ми уже зазначали, – лише 23 км. Дорога в хорошому стані. Далі із Зарваниці не обов’язково повертатися назад. Можна їхати відразу на Тернопіль по маршруту Зарваниця-Надрічне-Тютьків-Тернопіль. Дорога Зарваниця-Тютьків є однією з найкращих у Тернопільській області.

фото: pilgrimage.in.ua
фото: pilgrimage.in.uaпохід зі свічкамипохід зі свічками

Розташована Зарваниця на відстані 56 км від Тернополя, 39 км від районного центру Теребовлі та 23 км від найближчого міста Бучача.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто