Тернопільський пенсіонер судиться з Україною в Європейському суді через мораторій на продаж землі (Відео)

24.06.2018 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

Віктор Цицюра у спадок від батьків отримав пай – майже 3,5 га землі у селі Раковець. Обробляти ділянку самотужки не може. Каже, як і його сусіди, змушений здавати землю в оренду за безцінь, пише Голос з посиланням на МедіаТОР.

– Максимальна орендна плата десь до 80 доларів за гектар, і то тільки з минулого року, а була 30. Це смішно, мала б бути в разів 5 більша. Земля має бути товаром, але скуповувати  її має державний банк землі, щоб без махінацій – вважає Віктор Цицюра.

Пенсіонер пояснює: сам потреби продавати власну ділянку не має, її залишить у спадок. Проте заради тих, у кого спадкоємців нема, а через мораторій збути її не можуть, оголосив державі війну. Шукати справедливості  пенсіонер подався до Європейського суду з прав людини. Не сам. Заручився підтримкою юристів Української Гельсінської спілки. Суд заяву прийняв і розглянув. До французького Страсбурга пенсіонеру  їздити не довелось.  Усі необхідні документи надсилав у Київ, і вже адвокати спілки відправляли їх у Європейський суд.

Цьогоріч українець отримав відповідь. Суд рекомендував українському уряду змінити законодавство щодо продажу землі. Такий результат пана Віктора не задовольнив, мовляв, жодної конкретики, а замість зобов’язати український уряд змінити законодавство і зняти мораторій – рекомендації. Тому попри відповідь європейців, Віктор Цицюра відступати наміру не має. Каже, за порадами юристів, через рік знову позиватиметься до Європейського суду.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос