Буковинські прикордонники зафіксували чергові спроби порушення кордону

Спроби незаконного вивезення неповнолітньої дитини й дорогої автівки з сумнівними документами, виявлення тютюнової контрабанди - неповний перелік того, з чим довелося зустрітися стражам кордону на Буковині.

Так, близько восьмої ранку, під час оформлення наших співвітчизників, що слідували  через пункт пропуску «Порубне», на виїзд з України, на паспортний контроль прибув 34-річний батько разом із неповнолітньою дитиною. В інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо заяви – згоди на вивіз дитини за кордон,  виданої консульською установю України в Мілані. Надалі виявлено, що вище згаданий  документ справді містив ознаки підробки.

Про даний факт прикордонники проінформували співробітників Національної поліції у Чернівецькій області.

Також, в цьому ж пункті пропуску прикордонниками та митниками виявлено кросовер 2018 року випуску, із заміненим VIN номером кузову та підробленим свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу іншої держави. Даним авто, швейцарської реєстрації, в пункт пропуску прибув 39-річний буковинець. Тепер водієм й транспортним засобом марки «MAZDA CX-5» займаються представники Національної поліції.

Актуальним залишається питання тютюнової контрабанди. Контрабандисти планували перемістити до сусідньої Румунії ящики із тютюновою продукцією, в темну пору доби, сподіваючись, що опівночі на кордоні нікого немає. Проте прикордонний наряд, який ніс службу на даному напрямку, помітив правопорушників, що прямували в бік державного кордону.  Під час спроби затримання порушників, останні вдалися до втечі. В результаті прикордонниками відділу «Красноїльськ» виявлено дві тисячі пачок сигарет марки «Марбле». Наразі тривають заходи зі встановлення кола осіб причетних до протиправної діяльності.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба Чернівецького прикордонного загону