Атракціони у парку ретельно перевіряють, - Андрій Черепанов (Фото)

28.06.2018 14:44   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv

Рівненський парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка та парк атракціонів  для багатьох рівнян невід'ємна частина дитинства. Адже деякі каруселі у цьому парку на десятиліття старші за своїх постійних відвідувачів.

Парк атракціонів діє ще з 60-х років 20 століття. А каруселі, які й зараз обожнюють діти, щорічно працюють  від 1972 року, до прикладу, «Півник» – найстаріша карусель цього парку. «Ромашка» працює з 1974 року, «Берізка» – з 1984 року, «Колесо огляду» – з 1986 року,  «Орбіта», «Дитяча ланцюжкова» «Вихор», «Веселі гірки» – з’явилася у парку в 90-х роках, та попри свій поважний вік, всі каруселі працюють і попит на атракціони залишається стабільним.

Відвідувачка Оксана вже сама стала мамою, проте пам’ятає, яким був Рівненський парк атракціонів у її дитинстві:

«Коли я була в третьому класі, на «Ромашку» не пускали, на той час вона була для старших. А на електромобіль мене пустили тільки зі старшим братом, так було в 1992 році. Пам’ятаю, це була неділя, відвідувачів було багато, але зараз на вихідних їх набагато більше».

Директор парку ім. Шевченка Андрій Черепанов розповів, що кожного року проводять обстеження усіх атракціонів й отримавши висновок державної експертизи розпочинають сезонну роботу парку. Окрім того, в парку щоденно працює окремий відділ, який відповідає за робочий стан атракціонів, вони перед початком робочого дня в парку перевіряють робочий стан кожного атракціону. Андрій Черепанов розповів, що колектив перед відкриттям сезону працює над покращенням зовнішнього вигляду атракціонів - фарбують, наносять малюнки.

На території парку діють 11 атракціонів для дітей та дорослих, є тир, батути, лабіринти, вело- та електромобілі, мотузкових парк та кінотеатр 7D (50 грн./сеанс).

Окрім того, працює чотири каси, але у будні дні лише одна або дві. Саме в них відвідувачі можуть придбати квиточки на атракціони.

У парку є два біотуалети, як розповів директор, відвідувачів без проблем впускають у вбиральні кав’ярень, у фітнес-центр, що знаходяться на території парку.

Відпочинок на атракціонах можна спланувати як з повним гаманцем, так і не дуже. Всього за 5 хвилин у «Кімнаті сміху» заплатите 5 гривень.

«Грибок», «Дитячі човники» – 10 гривень.

«Берізка», «Півник», «Малий веломобіль», «Юнга», «Сонечко», «Дитяча ланцюжкова» – 15 гривень.

«Колесо огляду» / одне коло (дитячий) «Орбіта» (дитячий), «Ромашка», «Веселі гірки» (дитячий), тир, «Імітаторавто», «Аерохокей», «Автотрек», батут «Сімба» – 20 гривень.

«Колесо огляду» / одне коло (дорослий), «Вихор», «Орбіта» (дорослий), «Веселі гірки» (дорослий), «Грайпарк», «Дитяча рибалочка», батут «Проглот», батут-гірка «Світанок» – 25 гривень.

«Автодром», дитячий потяг «Посмішка» – 30 гривень.

Лабіринти – 40 гривень.

«Банджі» – 40 гривень.

«Аквадром» – 45 гривень.

«Лабіринт» від «Мотузкового парку»/1 год. – 55 гривень. 

Катерина, працівниця «Магічного лабіринту», розповіла що дітей віком до 4-х років вони пускають безкоштовно, але в супроводі батьків, а найменшими відвідувачами були навіть дворічні. Перед 10-хвилинною подорожжю лабіринтом, інструкторка пояснює правила безпеки та особливості поводження. Працівниця зауважила, що за навмисно  розбите скло та пошкодження декорацій штраф – 800 гривень. В лабіринті вмонтовані відеокамери, таким чином, батьки мають можливість поспостерігати за поведінкою своїх дітей. Діти учасників АТО, за попередньою перевіркою зі списками, можуть пройтися лабіринтом – безкоштовно.

У «Мотузковому парку», зокрема на «Тарзанці», як розповіла інструкторка Інна, є два маршрути – дитячий та дорослий, а вартість залежить від довжини канатної дороги, також від того чи відвідувач самостійно проходить дорогу, чи з інструктором. За останнього треба буде доплачувати 20 гривень. Для постійних відвідувачів діють різні заохочення, а для великих груп людей існують знижки: за попереднім записом - 50 %, без попереднього запису - 30 %.

Вело- та електромобілі в парку атракціонів є доступними лише за хорошої погоди, працівник Михайло, зазначає, що й графік їхньої роботи від цього залежить. Він розповідає, що ціни різні, вікових обмежень немає, натомість є вагові. Веломобіль – до 120 кг., електромобілі – до 40 кг.

«Веселі гірки» ­– розрахований на дітей від 10 років, а також дорослих до 85 кілограм. Тривалість катання – 3 хвилини. (Вартість квитків: дорослий квиток 25 грн., дитячий квиток 20 грн).

«Берізка» – для дітей від 10 років та дорослих. Катання слід здійснювати в сидячому або стоячому положенні, його тривалість – 5 хвилин. (Вартість квитка – 15 грн).

«Дитячі човники» чимось нагадують «Берізку», принцип катання такий же, проте вікове обмеження – до 10-ти років. (Вартість квитка – 10 грн).

«Півник» - на цьому атракціоні, мабуть, каталося щонайменше два покоління рівнян та рівнянок. Він розрахований на як на дітей, так і на дорослих, які хочуть пригадати роки власного дитинства хоча б на 3 хвилини. (Вартість квитка – 15 грн).

«Юнга» розрахована на дітей від 3-х до 9-ти років. Тривалість катання – 3 хвилини. (Вартість квитка – 15 грн).

«Дитяча ланцюжкова». На ній аж 5 хвилин можуть покататися дітлахи від 3-х до 10 років. (Вартість квитка – 15 грн).

На «Грибку» можна покататися 3 хвилини дітям віком від 3-х до 9 років. (Вартість квитка – 10 грн).

На «Сонечко» пускають дітей від 3-х до 8 років і дають можливість покататися 5 хвилин. (Вартість квитка – 15 грн).

На «Вихорі» можуть «покрутитися» тільки діти від 14 років та дорослі. Тривалість – 3 хвилини. (Вартість квитка – 25 грн).

«Орбіта» призначена для дітей віком від 10 років, а також дорослих. Діти, які ще не досягли 14 – можуть кататися лише у супроводі дорослих. Тривалість – 3 хвилини. (Вартість квитків: дорослий квиток 25 грн., дитячий квиток 20 грн).

«Колесо огляду» розраховане на дорослих та дітей віком від 14-15 років. Тривалість катання, а заодно й огляду – 3 хвилини. (Вартість квитків: дорослий квиток 25 грн., дитячий квиток 20 грн).

Загалом, парк люблять відвідувати як малі, так і дорослі. Дітям найбільше подобаються батути, електромобілі та лабіринти. Відвідувачка парку Тетяна, мама двох дітей, розповідає, що в парку буває не часто, проте в її дітей вже є улюблені атракціони: батути та електромобілі.

«Хочеться кращого, якихось змін, бо він давно вже в такому стані як є, але дітям подобається», ­– зауважила Тетяна.

Натомість, Світлана – постійна відвідувачка парку - розповіла, що бувають у ньому двічі на день. Найбільше їм подобається озеленення й те, що у ньому тихо, дитина дихає свіжим повітрям, проте не всюди вистачає пандусів, що створює певні незручності для матусь із колясками.

Директор парку зазначив, що нині шукають інвесторів та запрошують до співпраці всіх, хто має можливості та цікаві ідеї для покращення роботи парку.

Автор: Аліна ТИС

За матеріалами https://ritm.tv 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 

null
Фото https://ritm.tv 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv