Двох жительок Рівненщини ледь не вивезли за кордон для сексуальної експлуатації (Фото)

29.06.2018 11:35   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

У четвер, 28 червня працівники відділу боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП в Рівненській області в співпраці з УСБУ та обласною прокуратурою затримали чоловіка, який транспортував до Словаччини двох дівчат з метою сексуальної експлуатації.

Тривалий час, поліцейські у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 сатті 149 Кримінального кодексу України документували протиправну діяльність 25-річного жителя Волинської області. Хлопець знаходив молодих дівчат, які опинилися у складних життєвих ситуаціях та вербував їх для роботи за кордоном. Своїм жертвам обіцяв високу заробіток та безтурботне життя. Проте, коли ті опинялися у чужій країні, то потрапляли в справжнє рабство та нескінченні борги.

За кожну вивезену дівчину волинянин отримував винагороду в 300 євро. Правоохоронці затримали молодика коли він саме намагався перетнути державний кордон на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Грушів-Будомеш». Обох його пасажирок, дівчат віком 20-ти і 25-ти років, повернули додому.

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

На даний час зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасовго тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років.

Слідчі дії тривають. У рамках міжнародного слідчого доручення правоохоронці встановлюватимуть осіб роботодавців на території Словаччини з метою їх затримання та перекриття міжнародного каналу торгівлі людьми.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews