Черга за паспортами, миттєве працевлаштування та нові професії

02.07.2018 08:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Свій новий день у Тернополі національний проект "Місто професій" розпочав рівно у 12 годині дня у суботу 30 червня. Дітей та дорослих не зупинила негода, дощ та похолодання. Вхід у парк ім. Тараса Шевченка під червоною перголою перегородила черга дітей та батьків, які хотіли як найскоріше отримати паспорти, адже тільки з паперовими документами можна було прийняти участь у презентації різноманітних професій. Першою професією була новинка міста - відділ реєстрації актів цівільних станів, де була можливість потримати на руках святкове вбране немовля! Традиційно до вже знайомих наметів з професіями додались нові - нотаріус, офтальмолог, оператор, репортер, мультиплікатор тощо. Працевлаштовували дітей миттєво без співбесід. Заробітну платню також виплачували без затримок - 50 гривеньків, відразу після занесення запису про проходження професії у паспорт.

На засвоєння професії часу було обмаль, адже Місто професій працювало усього три години. Дітлахи різного віку від малого і до підліткового "гасили пожежу", працювали охоронцями, мчсниками, лікарями, поліцейськими, кінологами, телеведучими, акторами, художниками, аніматорами, бібліотекарями, провізорами, військовими, отримували консультацію від центра зайнятості, були продавцями консультантами, лісорубами, тестували автомобілі нової поліції, знімали мультики з маріонетками, досліджували банківську справу та перевіряли гроші чи не фальшиві то що. Усіх юних репортерів знімали на справжню відеокамеру юні оператори. Такий цікавий квест ознайомлення з більш ніж 50 професіями діти проходили не дарма, адже за свої зароблені гроші могли купити морозиво, смаколики, екосумки, брелки. Вперше у Місті професій представили локацію "Вакансії для учасників АТО", а також працював намет від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) - діти отримали книгу про Лілі, яка потоваришувала з вірусами. Дивно, що і цього разу не були представлені професії від тернопільських виробників - кондитерської фабрики, фабрики морозива, молокозаводу, хлібозаводу, не було спеціальностей будівельних, ремонтних, видавничих, також не представили свої напрямки центри творчості дітей та юнацтва - екологи, туристи, техніки, навчальні заклади міста. Не дочекались тернопільські дітлахи і минулорічних гостей - Шоколадний завод та локацію бариста. У 2017 році національний проект "Місто професій" був реалізований в 32 містах України. Місто професій відвідали 400 тисяч дітей та підлітків. Також проект вперше представили в Астані (столиці Республіки Казахстан), де на подію завітала рекордна кількість людей - понад 20 тисяч дітей та 40 тисяч дорослих. 

null
Фото: Олена Мудра

 

null
Фото: Олена Мудра

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews