Новий еколого-туристичний маршрут облаштували на Тернопільщині

10.07.2018 10:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська ОДА

У Кременецькому районі на територіях, підпорядкованих НПП «Кременецькі гори», відбулося офіційне представлення еколого-туристичного маршруту «До скель Словацького», де усі бажаючі ознайомилися з ландшафтами, а також різноманіттям рослинного та тваринного світу територій Кременецьких гір. У складі експерементальної групи, були і представники відділу туризму ТОДА.

Протяжність даного маршруту 2,2 км. Маршрут облаштовано вказівниками та інформаційними щитами, а також є дерев'яний місточок, території з лавочками для відпочинку тощо.

Облаштування стежки здійснювалося за рахунок коштів Програми розвитку туризму Тернопільської області на 2016-2020 роки.

Довідково,
Скелі Словацького – це мальовничі стрімкі скелі серед лісу, утворені сірими сарматськими вапняками. Вони розташовані в лісовому урочищі Гниле озеро на околиці Кременця. Висота скель 10-12 метрів. Процес вивітрювання надав їм оригінальних форм і своєрідної краси. Найгарніше тут у травні, коли підніжжя скель вкривається білосніжним килимом конвалій. Скелі були улюбленим місцем відпочинку великого польського поета Юліуша Словацького, який народився та деякий час проживав у Кременці.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська ОДА