На Тернопільщині вирощують мікрогрін та їстівні квіти

12.07.2018 15:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У теплиці сімейного господарства родини Гариг в селі Деренівка, що на Тернопільщині ростуть міні: горох, соняшник, амарант, гірчиця, гречка, редиска, льон, червона капуста, мізуна. Окрім цього вирощую їстівні квіти та ще чимало «зелених делікатесів».

Аби розпочати бізнес на міні-зелені, садівникам довелось вивчити технологію та витратити немалу суму. Місцем для вирощування обрали теплицю.

«Щоб вирощувати рослини, треба було придбати палети — тепер маємо близько 60 штук розміром 30-40 сантиметрів. Вони коштували нам приблизно 4 тис. грн. Також витратили 5 тис. грн. на перше насіння, адже хотіли мати широкий асортимент продукції», — розповідає Яна Гарига.

Сіють мікрогрін густо, як траву, у чистий пропарений торф. Дозріває міні-зелень доволі швидко — на 2-3-й день уже є сходи, а зрізати її можна на 10-14-й день після  висівання.

«Якщо дуже тепло, то поливаємо водою 4-5 разів на день. Коштує мікрогрін  35 гривень за 100 грамів. Наразі продаємо до 20 кілограмів щомісяця — приблизно на 7 тис. грн.», — розповідають садівники.

Сімейне господарство Гариг вирощує рослини методом гідропоніки — без ґрунту, але на поживних розчинах.

«А ще маємо їстівні квіти, саме розпустилися настурція та кабачки. Споживати квіти — нова модна тенденція у кулінарії. Щоправда, дозрівають квіточки довше, ніж міні-грін, —  до двох місяців. За день з одного стебла можна зібрати 3-4 квітки — зрізаємо їх ножицями. Тепер у нас росте близько сотні квіток кабачка та ще півтисячі — настурції. Ще ми посіяли квіти фіалки та бораго — огіркову траву», — додає Семен Гарига.

Джерело: https://superagronom.com


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу [email protected] Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews   51