Тернополянка стала фіналісткою конкурсу «Miss Ukrainian Canada» (Фото)

14.07.2018 11:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

Маріанна Совик, родом із міста Збараж Тернопільської області, гордо представляє свою рідну країну у фіналі відомого канадського конкурсу «Miss Ukrainian Canada». Рік тому дівчина вирушила за океан на навчання у коледжі у місті Гамільтон. Зараз опановує графічний дизайн і готується вийти на велику сцену Канади. Детальніше про участь у конкурсі розповість сама фіналістка.

– Маріанно, розкажи, як ти стала учасницею конкурсу «Miss Ukrainian Canada»?

– Взяти участь у конкурсі було моїм спонтанним рішенням. Одного разу знайомі розповіли мені про «Miss Ukrainian Canada», мовляв, «а чи не хочеш і ти спробувати себе?» Ну і я подумала: «а чому б і ні?» Далі справа була за малим: я просто подала заявку на участь у конкурсі, а вже через певний час мені прийшов лист із запрошенням на кастинг.

Коли я приїхала, на мене, як і на кожну потенційну учасницю чекала низка випробувань. Спершу потрібно було продемонстувати свій талант. Я декламувала вірш Кіндрата Кореня «Балада про солдатську дружбу». танцювала у стилі джаз-фанк та демонструвала свої картини.

Після цього було чимало цікавих запитань на різноманітні теми, щоб журі змогло оцінити не лише зовнішність. Адже на «Miss Ukrainian Canada» обирають дівчат, які зможуть гордо представити Україну в Канаді, тобто вони повинні бути не лише красунями, а й талановитими, розумними і цікавими особистостями.

– Яке воно життя конкурсанкток поза тим, що бачать глядачі?

– Сам конкурс склдається з декілької етапів. Перший – це презентация себе, тобто відеоролик. Друге – написання есе про український костюм, який ти представлятимеш. Костюми для нас підбирають організатори конкурсу. Мені попалось українське вбрання в традиціях Хустщини. Третє – це створення соціального проекту. Цього року усі вони повинні бути направленими у сферу освіти. Ну а четверте, це – саме шоу!

– Розкажи про свій проект.

– У школі де я навчалась (Збаразька ЗОШ № 2) влітку проводиться англомовний табір «GoCamp» від організації «GoGlobal». Кожного року у табір приїжджає іноземний волонтер, аби діти мали можливість поспілкуватись з носієм мови. Я дуже рада що в нас в Україні всіляко стараються допомогти дітям вивчати англійську, але, на жаль, як завжди нам бракує матеріального забезпечення. Тому я й вирішала допомогти, адже вчителі та організатори роблять неймовірну роботу. Переможець конкурсу отримає 1000 доларів на втілення у життя свого проекту

– А які стосунки між учасницями конкурсу?

У фінал пощастило потрапити 16-тьом учасницям. Чесно кажучи, між нами немає такої затятої конкуренції, як прийнято вважати. Насправді, ми з дівчатами стараємось допомагати одна одній і вже встигли дуже здружитися. Адже у нас був для цього час. Останні два місяці репетициї кожного тижня й по кілька разів. До того ж нам часто проводять цікаві майстер-класи про те, як етично поводитися на публіці, також ми тренуємось правильно ходити та виховуємо вишукані манери. Тож, насправді, участь у конкурсі – це не так легко як здається. «Miss Ukrainian Canada» – забирає багато часу і сил, але воно більше, ніж того варте!

-Що ти відчуваєш, коли усвідомлюєш, що зовсім скоро можеш стати новою «Miss Ukrainian Canada»?

-До шоу залишилось 10 днів, але я вже хвилююся так, наче стою там, на сцені. Знаєте, це, як бути за крок до втілення мрії… Я добре відчуваю ту всю відповідальність, яка на мені лежить, адже розумію, що тепер мушу гідно представити свою рідну країну і показати себе. Це справді нелегко і дуже хвилююче, але я точно знаю, що не підведу!

Спілкувалась Ярина ПРИШЛЯК


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто