Розпочався еко-сплав «Збережемо Дністер» проти будівництва ГЕС

15.07.2018 13:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: buknews

14 липня, на відзначення Міжнародного дня Дністра, в Галичі стартувала акція «Збережемо Дністер». Активісти зібралися для сплаву річкою з єдиною метою — підняти громадськість придністровських районів на спротив проти будівництва каскаду ГЕС. До руху долучилися громадські організації та спільноти Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей і Молдови. 

 

 

Вражаючі краєвиди Дністра

Як відомо, Уряд прийняв Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року, якою передбачено будівництво каскаду з шести ГЕС на Дністрі. Натомість місцеві ради, громадські активісти та екологи б’ють на сполох, переживаючи за негативний вплив гідроелектростанцій на річку та довкілля. 

Від будівництва ГЕС можуть постраждати навколишні території

На зустрічі з громадськістю Галича активісти виступили проти забудови Дністра. Аналогічні акції за участю експертів-екологів передбачені на всіх зупинках уздовж течії. 22 липня в Заліщиках проведуть Форум для вироблення спільної стратегії на захист Дністра. Завершиться сплав 28 липня в Хотині. 

Дністер для розвитку туризму, а не ГЕС 

Людмила СТРАЖНИК


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews