У Львові власників собак зобов’язали прибирати за своїми улюбленцями

15.07.2018 20:30   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

У четвер, 12 липня, на сесії міської ради було підтримано електронну петицію «Зобов'язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями». 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

Нагадаємо, 16 квітня 2018 року на порталі e-dem.in.ua — Єдина система місцевих петицій була зареєстрована електронна петиція під назвою «Зобов'язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями». Дана петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

Як зазначалося у петиції, у місті багато власників тварин, які вигулюють своїх домашніх улюбленців в місцях загального користування (в парках, скверах і просто на вулицях). Але, на жаль, для цього не відведено спеціальних місць та засобів, для вигулу та догляду за тваринами. У місцях відпочинку часто перебувають жінки з малими дітьми, які люблять гратися в піску чи траві. Оскільки, власники тварин, не прибирають екскременти своїх домашніх улюбленців, це загрожує виникненню паразитарних захворювань та псує враження про відпочинок.

Відтак було запропоновано:

  • Облаштувати парки, сквери і т. д. спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців.
  • Зобов’язати власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій.
  • Створити подання до Закону, яке б зобов’язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями.
  • Створити штрафні санкції щодо власників тварин, які не виконують це рішення, у визначеному розмірі.
  • Зобов’язати комунальні господарства, які відповідають за чистоту в парках, скверах і т. д., — контролювати виконання цього рішення.
  • Облаштувати парки, сквери відеокамерами для здійснення контролю за виконанням цього рішення.

Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo