Замість автобусного маршруту № 38 у Чернівцях пропонували зробити два маршрути

15.07.2018 22:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Чернівцях замість автобусного маршруту № 38 хотіли зробити два маршрути - № 38 та № 38-А. Таку пропозицію озвучили на робочій групі з реформування громадського транспорту у міській раді.

Заступник начальника відділу транспорту Ігор Кожуленко розповів, що фахівці обстежили пасажиропотік маршруту, а перевізник звернувся з проханням повернути його за старою схемою руху, пише http://bukpravda.cv.ua

«Після зміни схеми руху маршрутка №38 з вулиці Головної звертає на вулицю Ясську і їде вулицями Миру, Авангардна, Кармелюка, Винниченка. На цій ділянці їде лише 1-2 пасажирів. Крім того, маршрутка тепер на заїжджає в аеропорт», - зазначив Ігор Кожуленко.

Відділ транспорту запропонував розділити цей маршрут і зробити його кільцевим. Зокрема маршрут №38 мав би їздити за нинішньою затвердженою схемою «Епіцентр»-Головна-Ясська-Миру-Авангардна-Кармелюка-Головна-«Епіцентр». А ще зробити додатковий маршрут №38А, який їздитиме за старою схемою, тобто «Епіцентр»-Головна-Проектна-Миколаївська. Загалом в одному та іншому напрямках мало би курсувати по три маршрутки.

Члени транспортної комісії вважають, що малий пасажиропотік вулицями Авангардна, Миру, Кармелюка, пов’язаний з літнім періодом і з тим, що мешканці не знають графіку руху, адже там вже чималий житловий район. Тому жодних змін не затвердили. Але погодилися, що маршрут №38 має заїджати в аеропорт.

Також транспортний відділ пропонував змінити затверджену схему руху автобусу №1А. Наразі автобус їде вулицями Головна-Комарова-Героїв Майдану-Південно-Кільцева-до Чагра.

Була пропозиція, щоби маршрут №1А їхав лише до Південно-Кільцевої, а не до Чагра. А маршрут №1Б їхав вулицями Головна-Південно-Кільцева-Комарова-Головна.

Проте, жодна із пропозицій не була підтримана членами робочої групи з реформування громадського транспорту.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews