Голова Чернівецької ОДА контролюватиме харчування в освітніх закладах

16.07.2018 22:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Олександр Фищук доручив узяти під контроль усі виявлені факти порушень санітарного законодавства на харчоблоках освітніх закладів краю.

Під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, обговорено питання щодо ходу виконання розпорядження обласної державної адміністрації від 23.05.2018 №470-р «Про проведення моніторингових перевірок харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти області з питань дотримання вимог санітарного законодавства».

Як повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк, на виконання зазначеного документа, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби спільно зі спеціалістами відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій, Чернівецької міської ради, об’єднаних територіальних громад та фахівцями відокремлених структурних підрозділів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводились комісійні моніторингові перевірки.

Протягом червня 2018 року відбулось 36 комісійних моніторингових перевірок харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти. З них у 29 закладах (80,5%) виявлені порушення вимог санітарного законодавства.

Олександр Фищук наголосив на необхідності взяття під контроль Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області спільно з Департаментами освіти і науки та охорони здоров’я облдержадміністрації, керівниками райдержадміністрацій та головами ОТГ усіх фактів виявлених порушень санітарного законодавства у згаданих закладах.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації доручено підготувати належним чином харчоблоки навчальних закладів краю до початку нового навчального року.

Прес-служба Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews