Мерія пообіцяла допомогти львів'янам, які постраждали від компанії «Ірокс»

16.07.2018 22:48   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Мерія допомагатиме львів’янам, які придбали житло у незаконних новобудовах компанії «Ірокс». 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

За даними прес-служби, управлінням захисту економіки у Львівській області було встановлено і доведено причетність керівника компанії «Ірокс» до незаконного заволодіння коштами громадян на суму 6,5 млн грн. та будівництва багатоквартирних житлових будинків на самовільно захоплених земельних ділянках у різних районах міста Львова. Як повідомили у юридичному департаменті, керівник підприємства забудовника — ПрАТ «Ірокс», під виглядом оформлення договірних відносин із мешканцями Львова та Львівської області в частині залучення їх коштів для здійснення будівництва багатоквартирних житлових будинків, незаконно заволодів коштами громадян, надаючи неправдиву інформацію щодо наявності усіх необхідних дозвільних документів на будівництво житла.

«Минулому тижня працівниками управління захисту економіки у Львівській області було оголошено підозру керівнику компанії «Ірокс» Микичаку І. П. в 12 епізодах шахрайства, тобто, мова йде про те, що людям було продано квартири в будинках, які будуються без жодних документів. Також оголошено підозру вчинення такого злочину, як самовільне захоплення земельної ділянки. Це щодо будівництва на вулиці Шевченка. Безпосередньо працівниками управління захисту економіки було проведено величезну роботу і треба віддати їм належне за це. Вони провели всі необхідні експертизи, зібрали докази і станом на сьогодні всі справи є завершені, і будуть передані до суду. Основна справа буде слухатися в Шевченківському районному суді м. Львова», - розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту Львівської міської ради.

За її словами, впродовж останніх десятьох років міський голова неодноразово наголошував на тому, що ці будинки будуються незаконно, що на них немає виданих жодних документів і закликав львів’ян не купувати ці квартири. Зараз вже десятки людей звернулися за захистом своїх прав, тобто заявили про те, що вони були ошукані.

«Наша позиція чітка: компанія «Ірокс» повинна понести відповідальність за скоєні правопорушення, звичайно його буде встановлювати суд. Місто не має якоїсь агресивної позиції по відношенню до людей, які придбали квартири у компанії «Ірокс». Ми будемо вибудовувати по кожному незаконно збудованому будинку механізм врегулювання цієї ситуації і в подальшому працювати разом з цими людьми. Ми свою відповідальність розуміємо, ці люди — це львів’яни, і ми їх самих не залишимо в цій ситуації», - зазначила директор департаменту.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo