На Прикарпатті власників фур, які їздили перевантаженими, оштрафували на понад 600 тисяч гривень

17.07.2018 00:01   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Курс

Під час жнив потік великовагового транспорту на автотрасах пожвавлюється. Тож у Службі автомобільних доріг Івано-Франківської області активніше стежать за тим, щоб габаритно-ваговий контроль став постійним та ефективним засобом боротьби з недобросовісними відправниками й водіями фур, котрі порушують норми перевезень. Це стосується й інших водіїв, що перевозять вантажі.

Читайте також

Стали відомі деталі ДТП на Франківщині, де автівка заїхала у фуру
На Рожнятівщині легковик врізався у фуру. Є потерпілий

Питання збереження від руйнування потужним транспортом доріг та посилення габаритно-вагового контролю обговорили на нараді в Івано-Франківській облдержадміністрації, пише - Курс.

Заступник голови ОДА Ярослав Паранюк наголосив, що на будівництво, ремонт і утримання шляхів держава витрачає великі кошти. Натомість перевізники нерідко порушують норми, чим спричиняють руйнування дорожнього полотна. Для дієвого контролю потрібні додаткові майданчики для габаритно-вагового контролю, інформує прес-служба САД в Івано-Франківській області.

Зараз на дорогах області працюють чотири вагові комплекси.

Працівники обласного управління «Укртрансбезпеки» за 5 місяців провели 5449 перевірок і виявили 1388 порушень законодавства у сфері автомобільного транспорту. До держбюджету сплачено 600 610 гривень штрафів.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс