Працівники Львівської митниці вилучили понад п’ять кілограмів контрабандного бурштину

25.07.2018 19:38   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Гал-інфо

У суботу, 21 липня, в пункті пропуску «Угринів» працівники Львівської митниці вилучили понад 5 кілограмів бурштину. Його намагався вивезти з України до Республіки Польщі громадянин України, мешканець Львівщини, автомобілем на іноземній реєстрації, повідомили в прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, пише - Гал-інфо.

Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор». Під час митного контролю цього автомобіля у працівників Львівської митниці ДФС виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів.

Під час проведення поглибленого огляду з використанням технічних засобів митного контролю було виявлено прихований товар: каміння органогенного утворення неправильних форм, необроблене, різних розмірів від світло-коричневого до темно-коричневого кольору загальною вагою 5 кілограм 100 грам (розфасовані в поліетиленові пакети без маркування), які знаходились в спеціально виготовленій порожнині в системі обігріву автомобіля.

Таким чином, даний громадянин вчинив порушення митних правил, відповідальність, за яке передбачена статтею 483 Митного кодексу України, а саме дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

За цим фактом працівники митниці склали протокол. Товар та автомобіль вилучено. Справу скерують до суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо