Онук іммігрантів зі Львівщини став заступником начальника штабу оборони Канади

28.07.2018 22:39   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: ZAXID.NET

Онук українських іммігрантів з Львівщини став заступником начальника штабу оборони Канади.

Раніше Пол Винник командував сухопутними військами та розвідкою. Про це повідомляє ZAXID.NET

Заступником начальника Штабу оборони Канади призначено етнічного українця, генерал-лейтенанта Пола (Павла) Винника, повідомила прес-служба міністерства оборони Канади.

До підвищення генерал Винник протягом двох років командував Сухопутними військами Канади, а до того – очолював воєнну розвідку країни. За останні кілька років він кілька разів відвідував Україну, побувавши навіть у селі Поздимир Радехівського району Львівської області, звідки походять його предки, повідомила агенція «Укрінформ».

За освітою Винник – військовий інженер, служить у ЗС Канади із 1981 року. У 2009-ому брав участь у війні в Афганістані в складі Багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони та національної армії.

Призначення Винника заступником начальника Штабу оборони є найвищим досягненням українських канадців у Збройних силах Канади. Він також є єдиним українцем, що командував Сухопутними військами. Водночас, щонайменше три члени української громади отримували найстарше генеральське звання у канадських ВПС.

До слова, канадське міністерство закордонних справ також очолює українка за походженням – Христя Фріланд.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET