Мешканці Буковини на фото початку ХХ століття

01.08.2018 13:15   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: CvNews

До уваги наших читачів ретро світлини мешканців Буковини, які датуються початком ХХ століття, зокрема, 1900-ми роками. На зображеннях можна розгледіти буковинців в яскравому святковому народному вбранні, яке одягали не на щодень. Такий історичний костюм захоплював багатьох фотографів, які приїздили на Буковину за колоритними світлинами не лише чудової місцевої природи, а й її мешканців.

Відомо, що Буковина — це історичний регіон, розташований між середньою течією Дністра та головним Карпатським хребтом у долинах верхньої течії Пруту та Сірету. Нині ця територія входить до складу України (частина Чернівецької області) та Румунії (частина повіту Сучава). У більш широкому розумінні охоплює все Буковинське Прикарпаття, Сучавське плато й прилеглу територію між Дністром і Прутом. Таким чином на цій території розташовані: Чернівецька область України, частково Сучавський та Ботошанський жудці Румунії.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: polona.pl


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews