Через Тернопіль проходитиме високошвидкісна залізнична євроколія

10.08.2018 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Реально

Побудувати і запустити в експлуатацію високошвидкісну залізницю, яка зв’яже Київ, Вінницю, Одесу і Львів, обійдеться державі приблизно в $ 18 млрд. Вона проходитиме через Тернопіль, зазначають автори проекту.

У Національній транспортній стратегії зазначено, що основні міста повинні бути пов’язані євроколією. Згідно з документом, територією України магістраль проходитиме через Мостиськ, Львів, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Ягодин, Рівне, Житомир, Вінницю, Коростень, Умань, Одесу та Київ.

“Нашою технічною групою відпрацьовується питання вартості будівництва високошвидкісної євроколії Київ-Вінниця-Одеса-Львів, де Вінниця була б центром відправлення поїздів. Саме за цим проектом нами було підраховано, що вартість інфраструктурних робіт, облаштування станцій і депо, а також закупівлі рухомого складу становитиме близько 18 млрд доларів. Якщо цей проект буде реалізований, то він міг би стати таким собі “планом Маршалла” для України”, – повідомив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.

Відзначимо, крім будівництва нової залізниці в Україні також планують створити нову автомагістраль, яка дозволить добиратися зі Львова до Одеси за 5,5 годин замість 9, як зараз.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реально