Як побачити справжню вежу Ейфеля в Україні та відпочити бюджетно на морі в серпні?

13.08.2018 14:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: Фото: Олена Мудра

Українська ейфелева вежа дійсно існує. Відвідати її можна, об’єднавши поїздку до Чорного моря та висадку на найбільший чорноморський острів - заповідний Джарилгач. Його довжина 42 кілометри. 

Саме там з 1902 року височить 24 метрова вежа-маяк, спроектована французьким архітектором Гюставом Ейфелем. Замовив конструкцію Сергій Скадовський, засновник міста Скадовськ, яке затишно розмістилось на березі Джарилгацької затоки. Маяк мав центральну частину у вигляді циліндра і багато років поспіль висвітлював шлях морякам під час бурь і туманів. В кінці двадцятого століття з маяка зняли все обладнання, а сам його каркас визнали історичною пам'яткою культури. Новий маяк вже давно виконує свою функцію замість історичного ейфелівського. Такий же високий, білий маяк має поряд сучасні сонячні панелі. А раритет продовжує помаленьку ржавіти. У 2014 році плани скадовчан були зовсім інакшими. Історичну конструкцію збирались перевезти у Скадовський морський порт, відреставрувати та зробити його більш доступним для гостей міста.

Сьогодні добратися до маяків можна, якщо запланувати поїздку на море у приморське місто Скадовськ. Саме у другий половині серпня тут наступає бархатний сезон і ціни для відпочиваючих дуже, навіть, толерантні від 50 грн. за людину. Квиток до Херсону, автобус до Скадовська та квиток на корабель, що щодня рушає з порту на острів – і ви вже бачите дві вежі білу та коричневу.

Якщо наважитись не тільки побачити маяк та побути на довжелезних острівних пляжах з відкритим чистим морем пару годин, а заночуєте на острові, то вірогідніше познайомитесь ближче з тваринним світом заповідного острова. Вночі до наметів та будиночків прибігають кабанчики, вранці до острова припливають дельфіни, а також виходять до людей олені та коні.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фото: Олена Мудра